Hoe vind ik een kamer?

Een kamer vinden in een grote stad of een stad die je niet kent kan moeilijk zijn. Gelukkig hoef je niet alles zelf uit te zoeken!
In Rotterdam heb je veel particuliere studentenhuizen, maar er zijn ook woningcorporaties waar je een kamer kan gaan huren.

Met deze tips kom je in een goed huis terecht:

1. Stadswonenrotterdam

Deze woningcorporatie heeft tientallen gebouwen door heel Rotterdam in hun bezit. Of je een huis zoekt in het centrum van Rotterdam of juist wat meer aan de rand van de stad – Stadswonen heeft het wel. Als student moet je je inschrijven bij Stadswonen, dit is eenmalig €25,-. Zodra je staat ingeschreven kan je reageren op kamers op hun website en kan je zo een kamer bemachtigen in een studentenhuis! Vaak houdt Stadswonen ook een eerstejaarsactie. Hiermee willen ze ervoor zorgen dat aankomende studenten sneller een kamer krijgen en hun plekje vinden in Rotterdam.

2. Facebookgroep ‘Zoekt kamer in Rotterdam community’

In deze Facebookgroep plaatsen particuliere studentenhuizen een berichtje zodra ze op zoek zijn naar een huisgenootje. Meestal plaatst het huis foto’s en een omschrijving. Jij kan dan als student een privé berichtje sturen met wat informatie over jezelf en word je misschien wel uitgenodigd voor een hospiteeravond. Zodra jullie er allebei een goed gevoel over hebben, heb jij een kamer in Rotterdam!

3. Kamernet

Kamernet.nl biedt heel veel particuliere kamers aan. Verhuurders kunnen er zelf een advertenties opzetten. Om te kunnen reageren op een kamer, heb je wel een premium account nodig. Je betaalt hierbij een bepaald bedrag voor de periode die je kiest.


Wil je meer weten over op kamers wonen met huisgenoten?
Bekijk onze interviews met Rotterdamse studenten!