Huis de Kilimanjaro

Bewoners: Nick, Jeroen en Steven


De Kilimanjaro is bewoond door drie heren en is sinds 2019 een dispuutshuis. Het huis staat op de Nieuwe Binnenweg, een straat waar het leven nooit stil staat. “We wonen boven een Afrikaans café en dit zorgt voor genoeg bijzondere momenten na onze nachtelijke avonturen” vertellen ze.

Het huis kent vele tradities. Het dispuut van de heren staat bekend om de iets meer corporale tradities en deze zijn terug te zien in het huis. Als er een nieuwe huisgenoot komt wonen, moet hij een huisjongste (HJ) traject afleggen om zichzelf hierna officieel bewoner te mogen noemen. Hier hoort onder andere het leren van het huislied bij, maar ook het organiseren van een datediner. Daarnaast gaan we bewoners met de nieuwe HJ naar Utrecht om de Dom te beklimmen. “Als je de Dom kan beklimmen, kan je ook de Kilimanjaro beklimmen” vertellen de heren. 

De huisgenoten hebben elke dinsdag een huisavond. Ze gaan dan met z’n drieën naar de kroeg of een huisgenoot organiseert iets waar de andere huisgenoten aan deelnemen. Wanneer een huisgenoot met een commissie een avond organiseert op het RSG, komen de andere huisgenoten natuurlijk langs om te zien wat er is neergezet. 

De heren vertellen dat het wonen met mensen van verschillende jaarlagen extra leuk is. “Zo leer je de vereniging en je dispuut veel beter kennen” zeggen ze. “Het is vooral heel leuk om met je huisgenoten dingen te ondernemen en op avontuur te gaan. Als we dan ’s avonds thuis komen, drinken we vaak nog gezellig een biertje samen!”


Wil je meer huizen leren kennen? Bekijk onderstaande interviews!

“Het leuke aan Beek is dat we elkaar niet alleen van het RSG kennen, maar ook van ons dispuut. Het zorgt ervoor dat het een heel hecht huis is en dat je altijd iemand hebt om mee te praten of te borrelen.”
Thijs, Ralph, Jarik, Youri en Rowin
“Je weet waar iedereen mee bezig is en wat voor commissies ze binnen de vereniging doen. Niemand hoeft zich buitengesloten te voelen, daardoor is het altijd gezellig!”
Mathilde, Tessa, Jordi en Cas
“Het helpt natuurlijk dat we bij hetzelfde dispuut zitten, maar het organiseren van huisweekendjes en spelletjesavonden zorgt ervoor dat we hecht blijven.”
Maura, Daantje en Roos