Huis School Musical

Bewoners: Maura, Daantje en Roos


Huis School Musical is een van de vele RSG huizen. Dit huis is sinds 2 jaar bewoond door drie dames; Maura, Daantje en Roos. Ze zitten bij hetzelfde damesdispuut en zijn zo ook naast een RSG-huis een dispuutshuis. 

Het huis is een groot en mooi appartement vlak bij de uni, maar het bestaat uit meerdere studentenmankementen en -attributen. Zo zijn er meerdere lijstjes van de muur gevallen en nooit meer opgehangen, het huis zit vol met opblaasdieren die afkomstig zijn van RSG-feesten en in de zomer staat er nog steeds een kerstboom.

De dames zeggen dat het is belangrijk om met je huisgenoten een goede band op te bouwen en bepaalde tradities op te bouwen. “Het helpt natuurlijk dat we bij hetzelfde dispuut zitten, maar het organiseren van huisweekendjes en spelletjesavonden zorgt ervoor dat we hecht blijven”, vertellen de dames. “Verder zegt de naam het eigenlijk al, maar we hebben een voorliefde voor de film High School Musical. Deze kijken we vaak samen en de liedjes worden luid meegezongen bij het koken en de afwas”.

Alle drie zijn het zeer actieve leden en bezoeken ze het RSG minstens twee keer per week. “Het is ontzettend fijn om met mede RSG’ers te wonen” vertellen ze. “Je kan samen naar borrels fietsen, we begrijpen elkaar altijd wel als we een keertje ontiegelijk laat thuiskomen en je hebt ongeveer wel dezelfde vriendenkring, dus het is ook nog eens heel gezellig als een van ons vrienden op bezoek heeft!”


Wil je meer huizen leren kennen? Bekijk onderstaande interviews!

“Het leuke aan Beek is dat we elkaar niet alleen van het RSG kennen, maar ook van ons dispuut. Het zorgt ervoor dat het een heel hecht huis is en dat je altijd iemand hebt om mee te praten of te borrelen.”
Thijs, Ralph, Jarik, Youri en Rowin
“Je weet waar iedereen mee bezig is en wat voor commissies ze binnen de vereniging doen. Niemand hoeft zich buitengesloten te voelen, daardoor is het altijd gezellig!”
Mathilde, Tessa, Jordi en Cas
“We wonen boven een Afrikaans café en dit zorgt voor genoeg bijzondere momenten na onze nachtelijke avonturen.”
Nick, Jeroen en Steven