Huize Beek

Bewoners: Thijs, Ralph, Jarik, Youri en Rowin


Huize Beek is een mannenhuis met vijf bewoners. “Het leuke aan Beek is dat we elkaar niet alleen van het RSG kennen, maar ook van ons dispuut”, vertellen de mannen. Al zeven jaar wonen er mensen van hetzelfde mannendispuut in deze unit en voor iedere man die vertrekt komt er een nieuwe man uit het dispuut voor in de plaats. “Het zorgt ervoor dat het een heel hecht huis is en dat je altijd iemand hebt om mee te praten of te borrelen”, zeggen ze.

De mannen bezoeken vaak de soos. Zo borrelen ze standaard elke woensdag met hun dispuut. “Er zijn twee zekerheden in het leven. Je gaat dood en er is elke woensdagavond om 8 uur een borrel!”, zeggen ze vrolijk. Op andere dagen borrelen ze ook graag op het RSG en daarnaast zit een aantal van de bewoners ook bij commissies binnen RSG, waardoor ze regelmatig naar RSG gaan om te vergaderen.

Elk jaar organiseert Huize Beek twee grote feesten. Bij deze feesten worden zowel RSG’ers als vrienden van RSG’ers uitgenodigd. Het eerste feest is het zogenaamde “Wasmuntjesfeest”. Een traditie die is begonnen in 2011. De unit van het huis verkoopt de wasmuntjes in het gebouw en krijgt daarvoor een vergoeding. De opbrengst wordt uitgegeven aan het feest. “Normaliter komen hier elk jaar zo’n tachtig man naartoe, maar de afgelopen keer was het dus net wat groter uitgepakt” vertellen de mannen lachend. “Dit jaar waren er 120 man komen opdagen. Net iets meer dan we hadden verwacht. Zo stonden er rond de 25 mensen per kamer. Bomvol dus! We hadden niet verwacht dat dit goed zou gaan, maar het heeft goed uitgepakt! Het feest was een succes en het huis is nog heel.”

Het tweede feest is het oud en nieuw feest op Huize Beek. Hier worden de flessen prosecco grootschalig ingekocht en wordt de jaarwisseling grootst gevierd. De avond is natuurlijk niet compleet zonder nog een bezoekje te brengen aan het RSG, om daar het feest voort te zetten.

Het leven in een verenigingswoning ervaren de mannen met groot plezier. “Wonen zonder mede RSG’ers kan natuurlijk ook heel leuk en gezellig zijn, maar je mist toch die klik die er direct is met anderen van de vereniging. Het zorgt voor een extraatje bij je studentenleven. Een echt aanrader dus!”


Wil je meer huizen leren kennen? Bekijk onderstaande interviews!

“Je weet waar iedereen mee bezig is en wat voor commissies ze binnen de vereniging doen. Niemand hoeft zich buitengesloten te voelen, daardoor is het altijd gezellig!”
Mathilde, Tessa, Jordi en Cas
“Het helpt natuurlijk dat we bij hetzelfde dispuut zitten, maar het organiseren van huisweekendjes en spelletjesavonden zorgt ervoor dat we hecht blijven.”
Maura, Daantje en Roos
“We wonen boven een Afrikaans café en dit zorgt voor genoeg bijzondere momenten na onze nachtelijke avonturen.”
Nick, Jeroen en Steven