Huize Señorita

Bewoners: Mathilde, Tessa, Jordi en Cas


In huize Señorita wonen vier RSG’ers. Vanaf 2010 is dit huis al woongebied voor RSG’ers, maar door de jaren heen zijn de bewoners veranderd. Het huis ligt naast de vereniging wat natuurlijk erg handig is. De bewoners komen dan ook vaak langs om een drankje te doen. “Individueel zijn we ongeveer 3 keer per week op het RSG, maar een avond waarop niemand van ons op het RSG is, is heel zeldzaam” vertellen ze.

De bewoners leggen uit waarom het fijn is om met mede-RSG’ers te wonen. Ze vertellen dat het hierdoor makkelijk te begrijpen is wat er in iemands leven speelt. “Je weet waar iedereen mee bezig is en wat voor commissies ze binnen de vereniging doen. Verder heb je altijd wel iets om over te praten, omdat je een beetje in dezelfde bubbel leeft. Niemand hoeft zich buitengesloten te voelen, daardoor is het altijd gezellig!”

Elke woensdagavond gaan de bewoners naar het RSG. Een traditie is dan ook ondertussen om elke donderdagochtend samen uit te brakken in de woonkamer. “Dan bespreken we onder het genot van een brak ontbijtje wat er de avond van tevoren is gebeurd” lachen de bewoners.

Een andere traditie is het eens in de zoveel tijd openen van de “finebox”. Elke keer als een bewoner iets grappigs of geks doet, wordt dit op een briefje geschreven en in de finebox gedaan. Als ze de finebox maanden later openmaken, lezen ze alle briefjes op. “Bij elke fine die van jou is, moet je drinken! Zo komen alle leuke dingen die je in de afgelopen tijd hebt gedaan weer naar boven.”


Wil je meer huizen leren kennen? Bekijk onderstaande interviews!

“Het leuke aan Beek is dat we elkaar niet alleen van het RSG kennen, maar ook van ons dispuut. Het zorgt ervoor dat het een heel hecht huis is en dat je altijd iemand hebt om mee te praten of te borrelen.”
Thijs, Ralph, Jarik, Youri en Rowin
“Het helpt natuurlijk dat we bij hetzelfde dispuut zitten, maar het organiseren van huisweekendjes en spelletjesavonden zorgt ervoor dat we hecht blijven.”
Maura, Daantje en Roos
“We wonen boven een Afrikaans café en dit zorgt voor genoeg bijzondere momenten na onze nachtelijke avonturen.”
Nick, Jeroen en Steven